četrtek, 09. februar 2017

Razstava impresionizma v Trevisu

 Razstava impresionizma v Trevisu

Člani Dnevnih centrov iz Ljubljane,smo se danes 8.februarja na kulturni dan odpeljali na razstavo impresionizma v Treviso.
Po jutranjem odhodu iz Ljubljane smo se popeljali proti furlanski nižini, in prispeli v mestece Belluno. Belluno je mesto v severozahodni italijanski pokrajini. Po oceni iz leta 2005 ima mesto 36.112 prebivalcev. Dostop do mesteca je lahko s premičnimi stopnicami ali peš po navadnih stopnicah. Ogledali smo si mestna vrata, se sprehodili mimo nekaterih sakralnih spomenikov, palač in drugih znamenitosti, ki so nastale na prehodu 15 v 16 stoletje.

Premične stopnice-dostop do mesta Belluno

Belluno

 Pot smo nadaljevali proti mestu Trevisu, zanimivemu mestu z bogato preteklostjo in polno zanimivih spomenikov.V središču mesta smo se podali v Museo Di Santa Catarina, kjer smo si ogledali umetniško razstavo, ki predstavlja razvoj umetnosti v 19. stoletju z impresionizmom kot najpomembnejšo dobo. Gre za prehod skozi razvoj slikarstva od salonov in portretov, preko odkrivanja narave do začetkov impresionističnega raziskovanja. Razstavljene so slike Moneta, Renoirja, Van Gogha Cezanna Tiziana, Rubensa Rembrandta in drugih. Prikazano je okoli 120 umetniških del v šestih poglavjih.Muzej Di Santa Catarina


Edouard Manet - deček 1861

Vincent van Gogh- platno 1888

Pierre Auguste Renoir-dama 1880
Besedilo, fotografije in video: Branka Lopič
Ni komentarjev: