ponedeljek, 14. september 2015

Naloga- predstavitev slikarjev MARINKA MILENKOVIČ


KEVIN SLOAN


Kevin Sloan je eden najboljših sodobnih ameriških slikarjev. Živi in dela v Denverju, Colorado.  Sloan ostaja v svojem slikanju zvest tradiciji. Je nadrealistični slikar, ki natančno upodablja živali, rastline in krajino, hkrati pa dodaja čisto svojo kakovost.  Njegove slike odražajo njegovo veliko naklonjenost do slikanih subjektov in njihovih habitatov.  Za svoja dela je prejel številna priznanja in njegove umetnine najdemo v vseh pomembnih svetovnih galerijah in tudi v številnih zasebnih zbirkah. Imel je nešteto samostojnih razstav po vsem svetu.  

Umetnik Kevin Sloan črpa vsebine za svoja dela iz številnih potovanj po vsem svetu. Ustvarja edinstvene "magično realistične« slike, ki so mu prinesle svetovno slavo. Upodablja dramatične prizore in uporablja tople, bogate barvne odtenke, s katerimi ustvarja svoja edinstvena tihožitja in krajine.  Vsaka slika je bogata z vsebino, polna občudovanja narave in njenih  skrivnosti. 


 Kevinova bujna domišljija in alegorična pripovedna tehnika vabi gledalca k  razmišljanju. Umetnik pripoveduje človeku, da je narava prečudovita,  ravnovesje v njej pa izredno krhko in občutljivo. Zato mora človeštvo bdeti nad naravnim okoljem,  ga varovati pred izčrpavanjem in ga spoštovati.   
Slika po vzoru K. Sloana- Marinke Milenkovič
SERGEJ HAHONIN

  
Sergej Hahonin se je rodil 28.05. 1953 v Sovjetski zvezi, v mestu Černogorsk. Kot štiriletni otrok je dobil nagrado za najboljšo risbo v Sovjetski zvezi med predšolskimi otroci.
Leta 1977 je z odliko končal likovno učilišče V.I.Surikova v Krasnojarsku, smer oblikovanje. Po odsluženju vojaškega roka se je zaposlil kot učitelj na likovni šoli v mestu Černogorsk. V letih 1982–1984 je študiral na Pedagoški fakulteti M.A. Gorkega v mestu Omsk. Nato je nadaljeval študij na Sibirski likovni akademiji v Krasnojarsku (specialka – keramika in lončarstvo), kjer je diplomiral s projektom iz porcelana na temo «Veter, kamenje, morje». V letih 1985–1991 je bil zaposlen v krasnojarskem državnem podjetju za likovno in ljudsko ustvarjanje kot slikar in vodja oddelka za sodobno umetnost. Leta 1990 je na podlagi številnih razstav dobil priporočila za sprejem v Zvezo slikarjev in kiparjev Sovjetske zveze.

Leta 1993 se je z družino preselil v Ljubljano, njegova edinstvena keramiko in slike pa so od tedaj tesno prepletene s slovensko kulturo in tradicijo.  Njegova dela so bila razstavljena v muzejih in zbirkah v Rusiji, Nemčiji, Avstraliji, na Portugalskem, na Finskem in Madžarskem, v Sloveniji, na Japonskem in v Združenih državah Amerike. 

V družini Sergeja Hohonina so vsi umetniki. Žena Ljuba je članica združenja slikarjev in kiparjev Sovjetske zveze.  Živi in dela z možem v Ljubljani. Njena specialnost je keramika in lončarstvo.   

Hči Nastasja je slikarka in je s starši prišla v Ljubljano, ko je bila stara 5 let.  Leta 2007 se je preselila v London, kjer je diplomirala iz umetnosti in oblikovanja. Trenutno živi  v Torontu.

Druga hči, Ksenija, je lončarka in keramičarka. Leta 2003 je magistrirala iz novinarstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.   Od leta 2006 živi in dela v Londonu.
        

http://www.hahonin.com/AboutUsSergej.aspx
Slika Marinke Milenkovič po vzoru Sergeja Hahonina.
    
Ni komentarjev: